Traditionell mjöd tillverkas genom att man blandar extraktet med varmt vatten (+40 – +42 °C). Tillsätt socker och blanda väl. Torrjästen strös över på vätskans yta och täcker den lätt. Låt jäsa i 24 timmar i rumstemperatur. Den jästa vasslen fylls i flaskor och russinen tillsätts. Stäng korkarna ordentligt och ställ musten på en sval plats. Jäsningen upphör vid en temperatur under +5 °C. Klar att dricka efter två dagar.
Tuoppi – Mjödkoncentrat 3x25gr – Sima-uute
74.00 kr
Tuoppi Kotisima-Maltdrycksextrakt är en produkt som är avsedd för hemkök och som gör det snabbt och enkelt att tillverka traditionell Sima. Den tillverkas av sirap, honung och naturlig citronarom. Förpackningen innehåller 3×25 g extrakt och 3×2 g torrjäst, allt du behöver är vatten, socker och russin. Enligt instruktionerna ger paketet 6 liter (30 glas) hemgjord lemonad.
Nicht vorrätig
Gewicht | 75 g |
---|---|
Ingredienser | Sirup, honung, naturlig citronsmak, surhetsreglerande medel (citronsyra). Torrjäst, emulgeringsmedel (E491) |
Näringsinnehåll | Energi 133 kJ/32 kcal, Fett 0,0 ml – varav mättad 0,0 ml, Kolhydrater 7,9 ml – varav sockerarter 7,4 ml, Protein 0,0 ml, Salt 0,0 ml. Kostfiber 0,5 ml, Laktos 0 ml |
Allergener | Spannmål som innehåller gluten och produkter därav, Korn och produkter därav, Råg och produkter därav. Vi uppdaterar produktinformationen aktivt. Dessutom rekommenderar vi att alltid kontrollera informationen på förpackningen. |