Läckra Kryddkaka med Salt- och Muskatnötskorpa

Nu är det dags att testa den nya mjölblandning Mehevä Maustekakku. 


Saftig kryddkaka (1kaka)

  • 1 Påse TUOPPI MEHEVÄ MAUSTEKAKKU
  • 1 dl rapsolja Extra Fin(Gunnarshögs)
  • 2,5 dl Vatten

Glasyr för kryddkakor (1 kaka)

  • 75 g Smör
  • 1½ dl brunt socker
  • ¾ dl Grädde
  • 3 dl Florsocker
  • 1½ tesked Flingorsalt
finska och svenska produkter mjölblandning kryddkaka

Gör så här

Bakform 22 cm diameter

Tillsätt vatten och olja till mjölblandningen. Rör om till en jämn smet och häll den i en smord och panerad kakform. Grädda i 175 °C i ca 45 minuter tills kakan lossnar från kanten av formen. Låt kakan svalna.

Glasyr för kryddkakor (1 kaka)

Smält smör och socker i en kastrull. Blanda ner grädden i blandningen. Tillsätt florsocker och rör om till en jämn smet. Smaka av med salt. Låt glasyren svalna i rumstemperatur i cirka fem minuter och rör om då och då. Häll glasyren över kakan och blanda i några kristaller flingorsalt och lite mandel- och nötpulver.

My Eat Nordic Inköpslista :

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen