Nu är det dags att testa hur man gör en hemfil. Hemlagad filen är lätt att göra och du kan smaksätta hur du vill. Det tar tid att göra den, men slutresultatet är gott och givande.
4 servings tillrättningstid 24 h + kylning
- 2,5 dl fil
- 8 dl helmjölk
- 1 vaniljstång
- 0,5 dl lönnsirap
- 2 dl blåbär
- 1 dl Rantasen talkonmjöl
Gör så här
Skrapa ner vaniljstången i filen och blanda tills den är slät. Fördela i fyra skålar och häll mjölken över. Blanda försiktigt mjölken med filen och täck skålarna med plastfolie. Låt marinera i rumstemperatur i 24 timmar. Kyl de färdiga portioner innan servering.
Blanda lönnsirap med blåbären och fördela över filen. Strö över varje portion med talkonmjöl före servering.
My Eat Nordic Inköpslista : Rantasen Talkonmjöl