Brödet är lätt att göra och är en utmärkt maträtt att dela med sig av. De förtryckta brödtärningar är lätt att bryta av och njuta av med smör.
- 1 l mjölk
- 50 g färsk jäst.
- 1 matsked salt
- 1 dl sirap, honung eller socker
- 15 dl vetemjöl
- 5 dl Rantasen Talkkuna
- 1 dl rapsolja
Gör så här
Värm mjölken och blötlägg den färska jästen i den ljumma mjölk. Tillsätt salt och sötningsmedel; sirap, honung eller socker. Blanda vetemjölet till degen och tillsätt RANTASEN TALKKUNA. Blanda tills det är jämnt och tillsätt oljan.
Låt degen jäsa tills den har fördubblats i storlek. Häll ut degen på ett bakplåtspapper. Tryck degen till en brödform med mjölade händer.
Låt degen stå i 15 minuter och använd en kniv för att trycka in vertikala och horisontella skivor i degen till brödtärningar av önskad storlek. Låt jäsa i ytterligare 15 minuter och strö över ytan med talkpulver.
Grädda i en 200 °C varm ugn i ca 35-40 minuter. Bryt brödet i rutor och njut med smör.