Talkkunainen peltileipä – Rantasen Talkkuna

Brödet är lätt att göra och är en utmärkt maträtt att dela med sig av. De förtryckta brödtärningar är lätt att bryta av och njuta av med smör.


  • 1 l mjölk
  • 50 g färsk jäst.
  • 1 matsked salt
  • 1 dl sirap, honung eller socker
  • 15 dl vetemjöl
  • 5 dl Rantasen Talkkuna
  • 1 dl rapsolja
Rantasen Talkkuna 1KG myeatnordic.se

Gör så här

Värm mjölken och blötlägg den färska jästen i den ljumma mjölk. Tillsätt salt och sötningsmedel; sirap, honung eller socker. Blanda vetemjölet till degen och tillsätt RANTASEN TALKKUNA. Blanda tills det är jämnt och tillsätt oljan.

Låt degen jäsa tills den har fördubblats i storlek. Häll ut degen på ett bakplåtspapper. Tryck degen till en brödform med mjölade händer.

Låt degen stå i 15 minuter och använd en kniv för att trycka in vertikala och horisontella skivor i degen till brödtärningar av önskad storlek. Låt jäsa i ytterligare 15 minuter och strö över ytan med talkpulver.

Grädda i en 200 °C varm ugn i ca 35-40 minuter. Bryt brödet i rutor och njut med smör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen