Nattjästa Maltfrallor

med Tuoppi Mämmi Ja Leipa

Smaken i degen utvecklas under natten i kylskåpet. Easy rolls är snabbt gjorda genom att du lägger ut degen på en bakplåtspapper. Tillsätt malt eller frön på toppen och servera varmt.

Nattjästa Maltfrallor

2 600 kg Vetemjöl
0,400 kg Havreflingor.
0,600 kg Tuoppi Mämmi Ja Leipa
0,111 kg Torkad jäst (10 pss)
0,063 kg Salt
0,450 kg Rapsolja
4 000 kg Kallt vatten
0,300 kg Tuoppi Kaljamallas

Blanda mjöl, flingor, malt, torrjäst och salt i en skål. Tillsätt olja och kallt vatten. Blanda till en deg. Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylskåp över natten.

På morgonen tar du ut degskålen ur kylskåpet och värmer ugnen till 225 °C. Använd två skedar för att forma degen till en stock på en plåt. Strö över toppen av rullarna med matzo bollar, brödsmulor eller frön, om så önskas. Låt dem jäsa medan ugnen värms upp. Grädda bullarna på mitten av ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur stora bullarna är.

Inköpslista Tuoppi Kaljamallas, Mämmi Ja Leipa MY EAT NORDIC

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen